Шведската прокуратура настоява основателя на Уикилийкс Джулиан Асандж да бъде арестуван по

...
Шведската прокуратура настоява основателя на Уикилийкс Джулиан Асандж да бъде арестуван по
Коментари Харесай

Швеция поиска Асандж да бъде арестуван

Шведската прокуратура настоява основателя на " Уикилийкс " Джулиан Асандж да бъде задържан по обвиняване в обезчестяване, предадоха осведомителните организации. Стокхолм ще поиска издаването на европейска заповед за задържането му. Това е първата стъпка от процедурата за изгонването на Асандж в скандинавската страна от Англия, където сега той излежава присъда от 50 седмици зад решетките за неспазване на изискванията, свързани с освобождаването му под гаранция. Той беше задържан в средата на април, откакто в продължение на 7 година се укриваше в посолството на Еквадор в Лондон. И Съединени американски щати желаят Асандж да им бъде предаден, с цел да дава отговор за публикуването на хиляди класифицирани военни и дипломатически документи.

Шведската прокуратура съобщи, че английските управляващи ще би трябвало да решат въпроса за спор сред възможна европейска заповед за арест и искане на САЩ за екстрадиция на Джулиан Асандж. Адвокатът на създателя на " Уикилийкс " дефинира като " срамно "  решението на Швеция. Според него Асандж иска да помогне на следствието и единственото, от което се притеснява, е екстрадиция в Съединени американски щати.

 

 

ДЕЙСТВИЯ

Служителите в посолството на Еквадор предадоха през вчерашния ден на американски представители движимости, които са били открити в стаята, населявана от Джулиан Асандж, съобщи Би Би Си.  Министърът на външните работи на Еквадор Хосе Валенсия преди към месец даде позволение за това. Сред тях има ръкописи, правни и медицински документи, както и електронни устройства. Адвокатът му Аитор Мартинес съобщи, че това е " безусловно невиждано в историята на даването на леговище ". 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР